Registrovat    Přihlášení
Domů Odkazy Fórum Ke stažení Web hosting Registrace do katalogů
Přihlásit
Jméno:

Heslo:

Pamatuj si mně



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Partner a hosting webu
zserver.cz
Spolupráce
Odkazy
česká sociální síť rexVoX.com
Informace a projekty na rodinné domy naleznete v našem blogu.

Navštívit můžete také pasivní rodinné domy - dřevostavby, kde naleznete informace o pasivních stavbách.

Odkazy.
Outlook CRM

Pro efektivní komunikaci i vedení projektů doporučujeme eWay-CRM.

IMac

Potřebujete nový pracovní počítač? Apple iMac bude nejlepší volbou!

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!



Kategorie a fóra
SEO, SEM, Page Rank, validace, vyhledávače : Google PageRank
Napsal/a PeterB dne 13. 12. 2009 12:00:00 (5404 x otevřeno) Články od stejného autora
SEO, SEM, Page Rank, validace, vyhledávače

Všetci používajú PageRank, avšak málokto vie, čo naozaj znamená. PageRank je iba jeden z algoritmov googlu, ako ohodnotiť relevantnosť stránky – viac nižšie. Google predpokladá, že ak jedna stránka odkazuje na inú, „hlasuje“ za ňu.

Všetci používajú PageRank, avšak málokto vie, čo naozaj znamená. PageRank je iba jeden z algoritmov googlu, ako ohodnotiť relevantnosť stránky – viac nižšie. Google predpokladá, že ak jedna stránka odkazuje na inú, „hlasuje“ za ňu.

Pôvodný algoritmus PageRanku napísal Larry Page (...takže PageRank neznamená hodnotenie stránky, ale Page-ovo hodnotenie ). Ako presne PageRank funguje, nikto nevie: “No one knows for sure how PageRank is currently calculated by Google” [Google PageRank Explained].

Od začiatku ide o model: stránka A odkazuje na stránku B a tým „hlasuje“ za stránku B. Samozrejme je to iba zjednodušené tvrdenie. Do výsledného PageRanku sa započítava aj váha jednotlivých odkazov:

PR(i) = (1-d)/N + d.? (PR(Pj)/C(Pj) - prepočet PageRank-u stránky.
N – je počet stránok odkazujúcich na stránku i
C - je počet odkazov smerujúcich zo stránky
? = suma pre všetky Pj z M(Pi), kde M(Pi) je množina všetkých stránok odkazujúcich na danú stránku i
d – je dumping faktor (cca 0,8-0,9)

Ak na stránku B odkazuje stránka A, ktorá má PageRank 8, stránke B bude pridelená celá prepočítaná hodnota PageRank-u, ak však odkazov zo stránky A je 100, každá odkazovaná stránka bude mať pridelenú iba určitú hodnotu PageRank-u stránky A.
PageRank nie je číslo v rozmedzí 0 – 10, PageRank je desatinné číslo, ktoré je potom logaritmicky prevedené na rozsah 0 – 10, ktoré je prezentované ako Toolbar PageRank. Z toho vyplýva, že rozdiel medzi PR 2 a PR3 je malý, ale rozdiel medzi PR7 a PR8 je už značný. Z vlastnej skúsenosti viete, že získať PR2 – PR3 nie je žiaden problém, stačí umiestniť odkaz na pár fór a PR3 je na svete. Získať však vysoký PageRank, môže byť naozaj ťažké, už aj kvôli prerozdeľovaniu na základe odkazov vedúcich zo stránky, ktorá na Vašu stránku odkazuje. PageRank sa neprepočítava pre celú doménu, ale iba pre konkrétne stránky. PageRank je prepočítavaný permanentne, ale ToolbarPageRank sa mení raz za niekoľko mesiacov. Obsah stránok, nie je braný do úvahy pri kalkulácii PageRanku.

Metód, ako získať spätný odkaz je veľa. Treba však dbať na to, hlavne pri výmene odkazov, aby stránky ktoré odkazujú na vaše stránky mali primeranú váhu odkazu a neboli „banované“ googlom. Dôležité je aj akým štýlom stránky odkazujú, odkazy s nastaveným atribútom nofollow nebudú do výsledného PageRank-u započítané.
Stránky s vysokým PageRank-om, Vám môžu výrazne zvýšiť PageRank, ale ak zo stránky vedie priveľa odkazov, výsledný efekt nemusí byť až tak výrazný, možno žiaden.
Výška PageRank-u, nehovorí o kvalite obsahu stránok, ani o tom, že sa vo vyhľadávaní umiestnite vyššie, ako podobná stránka s nižším PageRank-om. PageRank vyjadruje iba číselne váhu a množstvo odkazov na Vašu stránku, nie o pozícii vo vyhľadávaní.
Nezabúdajte na to, že aj Vaše interné linky generujú PageRank pre odkazovanú stránku. Dobre štrukturované stránky, môžu zvýšiť PageRank podstránkam.
Pri vyhľadávaní spätných odkazov vedúcich na Vaše stránky, majte na pamäti že pri použití vyhľadávania „link:“ budete mať zobrazené iba spätné odkazy, ktoré majú momentálne podiel na výslednom PageRanku, nie všetky odkazy.
Odkazy z odkazových „fariem“. Google v žiadnom prípade nepenalizuje za odkazy zo stránok, ktoré majú za úlohu „nahnať“ Pagerank, avšak tieto stránky majú zvyčajne malý PageRank a táto forma odkazovania na Vaše stránky nie je účinná, ako som už spomínal vyššie. Google Vás však môže penalizovať za „hidden“ linky (to si neviem dosť dobre predstaviť, keďže google neinterpretuje css, ale čítal som to na viacerých miestach, takže to tu uvádzam). Jednoduché pravidlo teda znie, google Vás nepenalizuje za linky vedúce na Vaše stránky, ale môže Vás penalizovať iba za to, čo sa deje na Vašich stránkach.

V žiadnom prípade nie som SEO expert, nekontaktujte ma prosím, nepomôžem Vám , SEO je pre mňa španielska dedina, iba som sa snažil nenásilnou formou vysvetliť, čo vlastne PageRank je...

Známka: 7.00 (4 hlasů) - Oznámkuj tyto články -


Jiné články
23. 9. 2011 14:44:42 - GoPay - akční nabídka 2011
10. 12. 2010 10:40:00 - Postupy Joomla II. - hacky kódu apod. - vložení článků - automatické schválení bez kontroly administrátora
13. 11. 2010 20:10:00 - Postupy Joomla - hacky kódu apod. adsmanager, sobi2, captcha
30. 8. 2010 21:50:00 - Zajímavé stránky a skripty - PHP, MYSQL, Javascript
17. 4. 2010 14:14:59 - Kalkulačka v html a javascriptu s polem pro poznámky

Za obsah komentáře zodpovídá jeho pisatel. Komentář vyjadřuje jeho názory, ne názory a postoje provozovatelů webu.
Komentuje Vlákno
Návštěvník
Zasláno: 1. 11. 2010 16:04  Aktualizováno: 5. 1. 2011 11:41
 Odp: Google PageRank
Nabízíme profesionální registraci do katalogů. V naší databázi evidujeme přes 1000 katalogů a řadíme je před vlastní registrací pomocí Google Page Ranku a Sranku.
Odkazy



Zen-Cart ke stažení

Vyšel nový Zencart 1.5.0

Originální moduly můžete stahovat na
www.zen-cart.com

Reklama
Nejaktivnější autoři
1 Melodic
Melodic
1002997
2 Kozoroh
Kozoroh
2124
3 JardaR
JardaR
1888
4 garden
garden
1419
5 Nismo
Nismo
1389
6 hbxx 1131
7 jandik01
jandik01
1070
8 PeterB
PeterB
1017
9 Dedek
Dedek
990
10 bambulko
bambulko
775