Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Příprava dat v EXCELu |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
21:08 29.8.2005 Bydliště Louny
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
1888
![]() |
Tak neustálé dotazy a rozšíření sortimentu mě donutili řešit import většího množství dat z excelovské tabulky. Samotný import není problém. XLS se uloží jako TXT soubor s tabulátory a přes Easy populate hodí do zenu. Problém řeším přímo v excelu a snad nějaká dobrá duše poradí.
![]() Situace je takováto: mám soubor kde jsou položky se sloupci kód, název a cena. Vytvořil jsem si nový sešit a přes zdroje dat to tam hodil a navíc doplnil ještě další sloupce potřebné pro import do zenu. Tzn. dopsal kategorie, stav, zakončovací sloupec EOREOR atd. To vše by bylo super. Pokud změním zdroj dat (nový ceník) a dám aktualizovat data, tak se bez potíží aktualizují. Co je nového se přidá, co je pryč se smaže. PROBLÉM však je že se mažou nebo přidávají opravdu jenom řádky a sloupce zadané ve zdroji dat. Mnou přidané sloupce zůstanou, ale je potřeba aby se i u nich přidávali či ubírali řádky a já mohl pouze doplnit chybějící data o kategoriích apod. Doufám že jsem to popsal pro zasvěcené dostatečně jasně a doufám v jakoukoliv pomoc či řešení. ![]() ![]() ![]() ![]()
Zasláno: 18:06 10.11.2005
|
|
![]() |
Re: Příprava dat v EXCELu |
||
---|---|---|
Mno tak nevim moc jsem to nepochopil
![]() ![]() ![]() ![]()
Zasláno: 18:47 10.11.2005
|
||
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1888
![]() |
O.K., myslel jsem si, že to nebude tak jednoduchý popsat.
![]() Příklad zde - Zdroj: kod nazev cena 125 chleba 21 126 rohlík 1 135 veka 15 Cíl: přes zdroje dat vloženy tyto 3 sloupce a přidány nové pro zencart kod nazev cena categories EOREOR 125 chleba 21 pečivo EOREOR 126 rohlík 1 pečivo EOREOR 135 veka 15 pečivo EOREOR Zatím je to tedy vše O.K., ale pokud se změní zdroj takto Zdroj: kod nazev cena 125 chleba 21 126 rohlík 1 127 loupák 5 135 veka 15 tak cíl vypadá takhle: kod nazev cena categories EOREOR 125 chleba 21 pečivo EOREOR 126 rohlík 1 pečivo EOREOR 127 loupák 5 pečivo EOREOR 135 veka 15 Problém je v tom, že se sice vloží řádka v položkou 127 - loupák, ale ve sloupcích categories a EOREOR se řádky nevloží. Je to jasnější? ![]()
Zasláno: 18:57 10.11.2005
|
|
![]() |
||
---|---|---|
![]() ![]() Ja to vkladam takhle a jede to v poho: v_products_model v_products_image v_products_name_1 v_products_description_1 v_products_url_1 v_products_price v_products_weight v_date_avail v_date_added v_products_quantity v_manufacturers_name v_categories_name_1 v_categories_name_2 v_categories_name_3 v_categories_name_4 v_categories_name_5 v_categories_name_6 v_categories_name_7 v_tax_class_title v_status EOREOR Samo nektery necham prazdny jako datum apod.. ale funguje to ![]()
Zasláno: 19:03 10.11.2005
|
||
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1888
![]() |
No samozřejmě že nemám, ale o tom to je. Je mi jasné že v tom je právě zakopaný pes. Ale ostatní sloupce samozřejmě přidávám já, protože ve zdroji nejsou a proto vlastně celý přesun dat provádím.
![]()
Zasláno: 19:08 10.11.2005
|
|
![]() |
||
---|---|---|
A když je tam nedaváš tak dle čeho by si to mělo tu kategii vybrat.
![]()
Zasláno: 19:10 10.11.2005
|
||
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1888
![]() |
Asi si nerozumíme.
![]() Zdrojový soubor dodavatele má různé položky a já z něho do mého cílového převádím pouze ty 3 potřebné. Aby to ale zen schroupal a mohl jsem s tím pracovat, tak do toho ručně přidám další sloupce např. jako máš ty a taky je ručně doplním. To hodím do zenu a je to. To byl postup pro prvotní import, neboť jsem tam ty sloupce musel psát a položek je např. 5000 Pokud to budu za týden aktualizovat, tak jsem doufal že to zaktualizuje pouze ceny a přidá nebo odebere potřebné položky. Až sem to samozřejmě funguje. Bohužel pouze pro ty 3 sloupce ze zdroje dat. Ostatní sloupce, které jsou ručně dopsané to samozřejmě nemění a čekal jsem že se s jejich řádkama bude hýbat taky. Úprava by pak byla brnkačka na pár minut. Dopsat chybějící kategorie a je hotovo. Bohužel jsem byl optimista. ![]()
Zasláno: 19:19 10.11.2005
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1888
![]() |
Výsledný soubor z výše uvedeného příkladu by neměl vypadat takto:
kod nazev cena categories EOREOR 125 chleba 21 pečivo EOREOR 126 rohlík 1 pečivo EOREOR 127 loupák 5 pečivo EOREOR 135 veka 15 ale takhle: kod nazev cena categories EOREOR 125 chleba 21 pečivo EOREOR 126 rohlík 1 pečivo EOREOR 127 loupák 135 veka 15 pečivo EOREOR
Zasláno: 19:21 10.11.2005
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Jasny uz mi se mi rozvitilo, mno musel bys mit nejakou defaultni kategorii do ktery by se davalo zbozi u ktereho neni kategorie a odkud by sis to potom prehodil kam je potreba, takhle ti to tam hodi bez kategorie takze bys ten produkt dle myho nazoru nemel ani najit v adminu, u stavajicich to je v poho protoze tam se prepisujou jen sloupce ktery jsou v tom txt a ty co tam nejsou zustanou puvodni...
![]() ![]() ![]()
Zasláno: 19:34 10.11.2005
|
||
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1888
![]() |
Jasně to chápu, ale v tuto chvíli nejde vůbec o úpravy v zen-cart. Jde čistě o přípravu samotného souboru v Excelu, který bych zkompletoval a jenom ho importoval a hotovo. Takhle bych musel každý týden vzít nový ceník, ručně doplnit kategorie, stavy, DPH, atd, ale je to 5000 položek, takže je to nesmysl. Chtěl jsem prostě jednoduše aktualizovat data už v excelu s minimálními úpravami. Bohužel balík za tisíce těch možností moc nemá.
![]()
Zasláno: 19:44 10.11.2005
|
|
![]() |
Můžete prohlížet témata.