Registrovat    Přihlášení
Domů Odkazy Fórum Ke stažení Web hosting Registrace do katalogů
Přihlásit
Jméno:

Heslo:

Pamatuj si mně



Zapomenuté heslo

Nová registrace
Partner a hosting webu
zserver.cz
Spolupráce
Odkazy
česká sociální síť rexVoX.com
Informace a projekty na rodinné domy naleznete v našem blogu.

Navštívit můžete také pasivní rodinné domy - dřevostavby, kde naleznete informace o pasivních stavbách.

Odkazy.
Answear slevový kód

Ušetřete na Answear.cz. Na Slevovykupon.net jsou slevové kódy.

CRM řešení

Pro efektivní komunikaci i vedení projektů doporučujeme eWay-CRM.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!



Kategorie a fóra

Prohlížení tohoto vlákna:   1 Anonymní uživatelé



(1) 2 »


Kopie ZenCartu na novou doménu
Expert
Členem od:
10:18 28.10.2006
Bydliště Turnov
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Příspěvky: 104
Nepřipojen
Teď mě tu všichni ukamenujte, že je to tu 100x napsáno.
ALE, všechno, co jsem našel, je jenom v náznacích, případně s dovětkem ZKOUŠEJ, HLEDEJ DÁL apod! To nejsou rady!
Takže tu chci vytvořit opravdový návod pro všechny, jak se dá Zen zkopírovat nebo přenést na nový hosting.

1) Mám starý shop, udělám si zálohu FTP
2) Potom zálohu databáze v phpMyAdmin tak, že zaškrtnu tabulky, které chci přenést, v nejlepším případě všechny, ale já musel na víc částí, protože mě pak při nahrávání vypršel limit... Takže zaškrtnu co potřebuji a dám export.
3) Na novém hostingu provedu nejprve čistou instalaci.
4) Nakopíruji a přepíši přes FTP soubory ze starého shopu, hlavně složky admin a includes, přitom vynechám oba soubory configure.php.
5) Vlezu do phpMyAdmin, smažu všechny tabulky z nové instalace a nahraju záložní databázi z bodu 2).

Tak a tady potřebuji pomoc. Našel jsem, že mám pomocí souboru Fix_Cache_Key.php upravit prefixy nebo názvy databáze. Soubor jsem nahrál, ale nespustí se mi a mám pouze bílou stránku.

Pomůže mi s tím někdo?
Díky...

Zasláno: 23:45 5.2.2011
_________________
www.auto-vyfuky.cz
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Příspěvky: 743
Nepřipojen
Bílou stránku máš nejspíš kvůli verzi php.
Bod provádění instalace klidně vynech je to zbytečné.

1 - Ulož všechny soubory a celou DB (pro export použij možnost "do souboru" a přidat create procedure atd.)
2 - uploaduj všechny soubory a DB
3 - přepiš všechny cesty v configure a pokud jsi měnil htaccess, tak se ujisti, že co jsi tam napsal je možné na novém serveru používat

Pak to bude fungovat, nebo jsi něco vynechal nebo zepsul v configure souborech.

Zasláno: 23:59 5.2.2011
_________________
Shopy: www.dum-matraci.cz , www.centrum-matraci.cz , www.hubert-hunting.cz

Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!!
.... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :)
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005
Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři
Vývojáři
Příspěvky: 2124
Nepřipojen
Instalace je dobrá jen tak na jednu věc a to na správné vytvoření souborů config.php. Nicméně cesty lze zjistit i např. příkazem phpinfo();, tak že jej napíši do souboru php a spustím. a najdu příslušné cesty.

Já mám s bílou stránkou zkušenosti vždy takové, že buď je něco v .htaccess. Tzn. když to nejede, tak jej přejmenuji.

Ale ještě častější je špatné stažení a nakopírování souborů přes ftp. (vyzkoušet stáhnout po částech jiným ftp managerem)


O souboru Fix_Cache_Key.php slyším poprvé a nikdy jsem jej nepotřeboval. Prefix je v configách a tam to změním a je klid.

Zasláno: 3:33 6.2.2011
_________________
Prodej zencart.cz
Virtuální sídlo firmy v Brně
Pronájem salónku v Brně, oslavy, pronájmy prostor v Brně
-----
"Nikdo není dokonalý" .... radím Vám zálohujte
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Expert
Členem od:
10:18 28.10.2006
Bydliště Turnov
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Příspěvky: 104
Nepřipojen
OK
verzí PHP to nebude, jelikož to mám u stejného poskytovatele. Chybu mám určitě v názvu databáze, ale nepřišel jsem na to, co mám kde změnit. Na hostingu se mi totiž název DB automaticky generuje z www adresy a tu mám jinou, protože se snažím o kopii webu. Tzn. že nemůžu přepsat název DB v config souborech, musím to upravit v samotném importu DB, a na to by měl sloužit ten soubor Fix Cache Key, o kterém se píše tady:
http://tutorials.zen-cart.com/index.php?article=100
jestli jsem to tedy dobře pochopil...

htacces jsem zkusil vypnout, je to stejné.

špatná kopie FTP to taky nebude, pokud tam hodím zpátky původní DB z čisté instalace, tak mi to funguje.

Ten příkaz phpinfo mi pouze vypíše ten text, který jsem napsal do souboru .php

Ještě jsem zjistil, že to běží na jiném serveru, původní shop:
Databáze: MySQL 5.0.51a-24+lenny2+spu1-log
nový shop:
Databáze: MySQL 5.0.51a-24+lenny5-log
...ale to bude asi jedno, že?

Jediné, co jsem neudělal, je to zaškrtnutí Create Procedure při zálohování DB, k čemu je to dobré?

Zasláno: 8:27 6.2.2011
_________________
www.auto-vyfuky.cz
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005
Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři
Vývojáři
Příspěvky: 2124
Nepřipojen
K importu nepotřebuješ mít v sql skriptu název databáze. Jednoduše v phpmyadminovi v levém sloupci klikni na založenou databázi a pak teprve dej import a odešli soubor.

Název databáze, jméno uživatele databáze a heslo k databázi se nastavuje ve 2 configure.php

Jestli jsi udělal čistou instalaci a nahrály se ti tabulky do DB, tak konf. soubory musí mít vše vyplněno OK.

Zasláno: 10:41 6.2.2011
_________________
Prodej zencart.cz
Virtuální sídlo firmy v Brně
Pronájem salónku v Brně, oslavy, pronájmy prostor v Brně
-----
"Nikdo není dokonalý" .... radím Vám zálohujte
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Guru
Členem od:
21:36 5.12.2008
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Příspěvky: 743
Nepřipojen
Mr.Bean - popisuješ to celkem chaoticky, páté přes deváté,

1, běží to na jiném serveru, tudíž může být jiná verze PHP, nebylo by na tom nic zvláštního

2, operace s DB dělej přes phpMyAdmin, tam je vše co potřebuješ

3,

define('DIR_FS_CATALOG', ' ');
define('DIR_FS_SQL_CACHE', ' ');

Tady zadej aktuální cestu a zkontroluj i všechny ostatní údaje v configure

4, create procedure je šikovná věc, která ti umožní naplnit databázi aniž by v ní předtím existovaly tabulky, dělat to bez toho je chyba, prostě řádně vyexportuj celou DB a tomu kroku čisté instalace se vyhni

Zasláno: 10:53 6.2.2011
_________________
Shopy: www.dum-matraci.cz , www.centrum-matraci.cz , www.hubert-hunting.cz

Když máš nápad, o kterém si myslíš, že by mohl fungovat, zřejmně by mohl fungovat, ale to se nedozvíš dokud ho ze 100% nezrealizuješ. Takže to prostě udělej !!!
.... a pokud se to týká webu, tak ho hlavně předem zazálohuj :)
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu

Členem od:
23:10 26.10.2006
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Vývojáři
Příspěvky: 1002997
Nepřipojen
i ta bílá stránka se dá vyřešit - většinou se chyba nevypíše na stránku, ale do souboru error.log v rootu stránek ( složka log )

Zasláno: 12:30 6.2.2011
_________________
Save Water !
Drink Beer ...
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Expert
Členem od:
10:18 28.10.2006
Bydliště Turnov
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Příspěvky: 104
Nepřipojen
Tak pánové, děkuji za rady.
Nicméně stále se mi to nedařilo rozchodit, tak jsem starou databázi vyexportoval po jednotlivých tabulkách a jednu po druhé jsem nahrával na nový shop.
A BINGO! Bílou stránku mi dělá tabulka seo-cache.
Dalo mi to sice celej den (je až na konci abecedy...), ale mám to! Teď jenom potřebuju poradit, co s tím mám provést? Můžu tam nechat tabulku z instalace?
Díky...

Zasláno: 21:13 6.2.2011
_________________
www.auto-vyfuky.cz
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005
Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři
Vývojáři
Příspěvky: 2124
Nepřipojen
Nejsem si jistý, ale smazat záznamy nepomůže? Nevím co to dělá, ale jestli je to cache, tak by neměl být problém smazat záznamy a nechat jen strukturu.
Pokud to dělá struktura, tak těžko říci. Možná nějaké nastavení v configu nebo v .htaccess. Fakt nevím.

Zasláno: 22:32 6.2.2011
_________________
Prodej zencart.cz
Virtuální sídlo firmy v Brně
Pronájem salónku v Brně, oslavy, pronájmy prostor v Brně
-----
"Nikdo není dokonalý" .... radím Vám zálohujte
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos


Re: Kopie ZenCartu na novou doménu
Expert
Členem od:
10:18 28.10.2006
Bydliště Turnov
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Příspěvky: 104
Nepřipojen
Citát:

Melodic napsal/a:
i ta bílá stránka se dá vyřešit - většinou se chyba nevypíše na stránku, ale do souboru error.log v rootu stránek ( složka log )


Tak další problém, nejde mi třeba změnit template, i když ho v administraci vyberu a uložím, tak na stránkách je starý.
A když cokoliv změním v databázi, třeba povolím vypnutou kategorii, tak mám zase bílou stránku.
A ten error.log v rootu vůbec nemám

Zasláno: 6:42 7.2.2011
_________________
www.auto-vyfuky.cz
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos



(1) 2 »



Můžete prohlížet témata.
Nemůžete zakládat nová témata.
Nemůžete odpovídat na příspěvky.
Nemůžete editovat Vaše příspěvky.
Nemůžete mazat Vaše příspěvky.
Nemůžete přidávat nové ankety.
Můžete hlasovat v anketách.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům.
Nemůžete přispívat bez schválení.

[Rozšířené hledání]


Odkazy



Zen-Cart ke stažení

Vyšel nový Zencart 1.5.0

Originální moduly můžete stahovat na
www.zen-cart.com

Reklama
Nejaktivnější autoři
1 Melodic
Melodic
1002997
2 Kozoroh
Kozoroh
2124
3 JardaR
JardaR
1888
4 garden
garden
1419
5 Nismo
Nismo
1389
6 hbxx 1131
7 jandik01
jandik01
1070
8 PeterB
PeterB
1017
9 Dedek
Dedek
990
10 bambulko
bambulko
775