Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Používáte reklamu? |
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
20:40 29.8.2005 Bydliště Osík City
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
1070
![]() |
Jak propagujete svoje shopy? Používáte někdo AdWords nebo Sklik? Vyplatí se inzerovat na netu nebo raději přes periodika?
Zasláno: 23:10 9.2.2010
|
|
Přenos
|
||
Re: Používáte reklamu? |
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
2124
![]() |
Podle mě inzerce v tisku (a také bannerová reklama) může být účinná, když buduješ povědomí o firmě nebo zboží. Bohužel si to mohou dovolit jen silné a velké firmy a je to dlouhodobá záležitost.
Zase ale záleží na tom v čem obchoduješ. Např. když prodáváš impulzivní zboží, tak i banner může být lepší bez kontextového vyhledávání. Naopak reklama na klik při vyhledávání je podle mě ideální, když máš ty správná vyhledávací slova a tím pak náklady spějí ke konkrétnímu nákupu a jsou minimalizované. Používám Adwords i Sklik, ale jen při vyhledávání. Ostatních bych se v tomto kontextu zeptal a doplnil dotaz, jestli někdo má affiliate program a zda jim přivede nějaké zákazníky, resp. zda to má vůbec cenu. PS: další propagace: různé nekomerční služby, fora, zápis v katalogu apod. Ze zlatých stránek jsem všechno stáhl - už neví jak by vydělali co nejvíc, zvýšením ceny, rozdělením do milionu kategorií a územních částí. Naštěstí už ZS podle mě používají jen důchodci a ti u mě nikdy nenakoupí.
Zasláno: 23:40 9.2.2010
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
20:40 29.8.2005 Bydliště Osík City
Skupina:
1070
![]() |
tištěná reklama je zajimavá, ale co jsem si zjišťoval ceny tak by mne to stálo tak 15-20 za jedno vydání a to se mi zdá trochu dost při nejisté účinosti
affiliate program - si myslím je dobrá věc, ale chce to mít sortiment na kterém máš dobrou marži, jsi schopen dát zajimavou provizi - viděl jsem nabídky, že dávali 5-35% z uskutečněné objednávky a dosažení určitého obratu
Zasláno: 23:53 9.2.2010
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
Členem od:
23:10 26.10.2006 Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1002997
![]() |
záleží taky na tom, co prodáváš.
Např. pro mně je nejlepší cílená reklama, tzn. že se ukazuji a rozdávám reklamní letáky na festivalech, koncertech, v klubech a pod., kde se schází potencionální zákazníci. Je zbytečná reklama v novinách, když se k nim ( mým potenc. zákazníkům ) nedostane, pokud to není Spark ( ale ten je cenově někde jinde a má svoje koně ) anebo podobné periodikum pro metal a punk... Ty Jandiku bys na těch festivalech s kytičkama asi neuspěl..... ![]()
Zasláno: 8:37 10.2.2010
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Expert
![]()
Členem od:
14:52 28.5.2009 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
110
![]() |
Prodávám šperky. Platím si AdWords, Sklik a adFox. Pokoušel jsem i banner na stránkách s návštěvností 250 000 měsíčně, ale to byl propadák. Kdežto reklama na vyhledávání se mi náramně osvědčuje. Na klíčová slova vyskakuji na průměrné pozici 1,3 a do reklamy dávám asi tak 10% obratu. Celkové náklady na e-shop jsou tak 15% obratu. Mám i kamenný obchod a tam mne měsíční náklady tvoří minimálně 30% obratu
![]()
Zasláno: 10:29 10.2.2010
|
|
|
|
||
Můžete prohlížet témata.