Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Přístup do adminu cronem |
||
|---|---|---|
|
Začátečník
![]()
Členem od:
21:47 12.6.2007 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
26
![]() |
Tak mám ještě jeden dotaz. Potřebuji cronem vždy vymazat jednou denně celou kategorii, kterou ihned nato zase cronem parsuji z xml. Problém je však v tom, že nevím, jak se bez přihlášení do adminu dostat. Dá se přihlášení nějak obejít? Nebo v url přidat proměnné se jménem a heslem? Díky moc
Zasláno: 4:46 7.2.2009
|
|
Přenos
|
||
Re: Přístup do adminu cronem |
||
|---|---|---|
|
e-Sifu
![]()
Členem od:
20:41 26.5.2006 Bydliště Bratislava
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
775
![]() |
a preco ju mazes a znovu vytvaras? podla mna je to zbytocne, ale ked, tak sa to da predsa priamo v tabulkach. podla mna je to ale zbytocne. poskodi sa ti aj zaradenie vyrobkov do kategorii. ja by som ( a teda to tak aj robim) urobil iba update:
1. vypnem (nie zmazem!) vsetky kategorie 2. updatnem ich tak, ze pridam nove, existujuce zapnem. tie, ktore neexistuju zostanu, budu ale skryte 3. zaradit products_to_categories
Zasláno: 11:07 7.2.2009
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Začátečník
![]()
Členem od:
26
![]() |
Jsi sice hodný, že mi chceš pomoci, ale to vůbec neřeší můj problém. Potřebuji smazat jednu určitou kategorii s podkategoriema a tíma pádem se vším zbožím. V podstatě ten script co parsuje xml, tak dohrává data do categories, c_description, products, p_description, p_to_categories. Jde mi s smazání celého toho stromu jak kategoriíí, tak produktů, takže je pro mě nejjednodušíí zavolat v adminu url pro smazání té určité kategorie a dál se o to nestarat. Jenže těžko tu url zavolám, když se cron nedokáže identifikovat jako admin.
Zasláno: 23:51 7.2.2009
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Guru
![]()
Členem od:
3:31 25.11.2007 Skupina:
597
![]() |
proč tak složitě?
to je úplně jiné zboží nebo stejné, jen updatované?
Zasláno: 8:47 8.2.2009
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
![]() |
Proč to nevytáhneš mimo admin, ev. v adminu v konkr. scriptu odmazat autentizaci. Šlo by to navázat na ip adresu, aby to bylo trochu bezpečné, případně přidat parametr, který by se ověřil.
Zasláno: 12:57 8.2.2009
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Začátečník
![]()
Členem od:
26
![]() |
Nejde o to, jestli je to složité či ne. Chci to udělat tímto způsobem, protože to znamená nejmíň práce. Pokud jde zrušit autentizace pro ten konkrétní script, tak to řeší můj problém. Ošetření přístupu ip adresy už bych dopsal. Jen ale nevím jak to udělat, resp. kde se to upravuje. Přímo v tom scriptu asi těžko, řekl bych, že se ta autentizace někde includuje. Máte někdo prosím ponětí?
Zasláno: 0:02 9.2.2009
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Začátečník
![]()
Členem od:
26
![]() |
Tak jsem využil metodu pomož si sám.
Na oficiálním fóru už to také někdo řešil. Script, který chcete z adminu využívat, si pojmenujete nějakým fikaným jménem. Před includováním application_top dopíšete příkaz např: Citát: define('CRON_ADMIN_USER_ID', '99'); To číslo můžete nahradit v podstatě čímkoliv, zobrazí se v logu. Druhá úprava spočívá v /admin/init_includes/init_admin_auth.php Za Citát: if (! defined('IS_ADMIN_FLAG')) { die('Illegal Access'); } Doplníte následující Citát: if (!isset($_SESSION['admin_id']) && defined('CRON_ADMIN_USER_ID') && CRON_ADMIN_USER_ID != '') { $_SESSION['admin_id'] = CRON_ADMIN_USER_ID; } Doporučuji ještě ve stejném scriptu kontrolovat ip adresu, cron by měl mít statickou ip.
Zasláno: 1:29 9.2.2009
|
|
Přenos
|
||
Můžete prohlížet témata.