Registrovat    Přihlášení
Domů Odkazy Fórum Ke stažení Web hosting Registrace do katalogů
Přihlásit
Jméno:

Heslo:

Pamatuj si mně

Zapomenuté heslo

Nová registrace
Partner a hosting webu
zserver.cz
Spolupráce
Odkazy
česká sociální síť rexVoX.com
Informace a projekty na rodinné domy naleznete v našem blogu.

Navštívit můžete také pasivní rodinné domy - dřevostavby, kde naleznete informace o pasivních stavbách.

Kategorie a fóra

Prohlížení tohoto vlákna:   1 Anonymní uživatelé

« 1 (2)

Re: Různé poštovné při platbách
Začátečník
Členem od:
21:19 27.8.2007
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Díky moc,mám to

Zasláno: 12:28 19.8.2008
Přenos příspěvku do ostatních aplikací Přenos

Guru
Členem od:
3:31 25.11.2007
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Citát:

arida napsal/a:
Pokud máš různé poštovné, tak další možnost je aktivovat modul Doprava podle oblastí/krajů (zones) - tam lze nastavit Handling Fee (manipulační poplatek) pro každou oblast - nastavení opět závisi na volbách oblastí a krajů - já mám třeba podle České pošty nastaveny všechny země, kam lze posílat poštu od nás -vnitrostátní (Česká republika), evropské, mimoevropské. Krásně mi to samo počítá poštovné přesně podle sazebníku České pošty a k tomu si do Handling Fee můžeš přidat pevnou částku třeba za balení... tento modul využívám na doporučenou poštu, ale lze jej nastavit dle potřeby na další služby... Ještě jsem nezkoušela kombinaci s dobírkou, ale jako Handling Fee můžeš dát třeba těch 30.00 Kč... možností využití modulů je více.

ale to asi jen v pripade, kdy posilas nejake kartinki, resp. mas jen jeden druh zbozi se standardni = stale stejnou = hmotnosti...

obavam se, ze tady CP nema nejake API rozhrani (jako americka posta treba) a dokud nebude mit, tak tezko to bude posilat krasne pro vsechny varianty (tedy i ruzne hmotnosti)

anebo se pletu?

Zasláno: 3:15 20.8.2008

Nováček
Členem od:
7:34 13.8.2008
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Jedná se o různé hmotnosti v různých cenách dle rozsahu hmotnosti. Uvádím, že to používám pro DOPORUČENOU POŠTU - tj. zásilky do hmotnosti 2kg (kategorie jsou do 20 resp. 50, 100, 250 resp. 500, 1000, 2000g). Cena se liší podle oblasti a také podle hmotnosti. Beru v úvahu pouze leteckou dopravu a doporučenou zásilku. Podmínkou je samozřejmě uvádět u zboží vždy hmotnost. Při správném nastavení oblastí a cen to opravdu počítá samo Ještě podotýkám, že modul lze nastavit podle hmotnosti, ceny nebo počtu položek. Česká pošta jede podle hmotnosti.

Jinak je to jako "příklad", že i modul dopravy podle oblastí lze využít jinak - místo doporučené pošty lze nastavit třeba jen ceny za obyčejnou zásilku apod.

Ostatně, "obchodní balík" řeší samostatný modul, stejně jako "balík", tak pro tyto je uváděný modul asi zbytečné používat. I když myslím, že u těchto modulů nelze využít více oblastí... je tam pouze jedna kolonka, oproti modulu dle oblastí.

Jde o to, že si můžu nastavit jen ty země, kde lze zásilku přes Českou poštu poslat (tj. pokud ostatní země smažu, tak se mi v seznamu zemí pro registraci i v nákupním košíku atd. zobrazí jen tyto země a nemusím pak řešit nemožnost odeslání zásilky přes Českou poštu) a nastavit pro každou hmotnostní kategorii odpovídající cenu do dané oblasti. A to pro neomezené množství oblastí (zde může jít právě třeba o státy - v případě České pošty se dělí "oblasti" na Českou republiku, evropské státy a mimoevropské státy - výjimku tvoří ještě Slovensko a pár států Evropy, kde lze posílat i dobírku). Možností je zde několik. Je to tedy příklad, jak jsem tento modul využila já, spolu s kombinací dalších.

Ohledně podmínek České pošty stačí navštívit www.cpost.cz, kde jsou veškeré podmínky i ceník uvedeny. Dokonce tam je i kalkulátor na zásilky a poukázky. Jediná nevýhoda tedy je, že ceník si opravdu musím aktualizovat sama, což není problém, pokud jsem v kontaktu s poštou ). Rozhraní by se dalo vyřešit, ale jestli bude někdo ochotný za tím jít a zpracovat... opět poukazuji na www.cpost.cz, kde už mají své kalkulátory (viz odkaz CENÍK), takže by to určitě šlo. Najde se někdo?

Zasláno: 2:50 6.9.2008

Guru
Členem od:
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
stejne ale - dokud posta nebude mit API jako USPS, tak je to zabite (kdo to bude ty desitky polozek pri kazde zmene cen aktualizovat anebo delat parsovani nenajeho jejich html cenicku).

navic "podminky" jsou tak necitelne, az hruza, vite treba, ze do Nemecka i jinam nelze zaslat pojisteny balik (cokoliv za co posta odpovida)? Tim myslim neco nad tech 900 Kc pri doporucene zasilce do zahranici (v CR je odpovednost jen 500 Kc za dop. zasilku).

Smim vedet, kolik zasilek takto zasilas mimo CR a jestli nechces tu cast databaze sem prilozit jako soubor? Normalne si vyexportujes ty polozky, ve kterych mas nastaveni, kouknul bysem na to...

Ale sama rikas, ze limitem je i hmotnost, max. 2Kg (a to to jeste do nekterych statu muze byt omezene).

Zasláno: 14:57 6.9.2008

Guru
Členem od:
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
stejne ale - dokud posta nebude mit API jako USPS, tak je to zabite (kdo to bude ty desitky polozek pri kazde zmene cen aktualizovat anebo delat parsovani nenajeho jejich html cenicku).

navic "podminky" jsou tak necitelne, az hruza, vite treba, ze do Nemecka i jinam nelze zaslat pojisteny balik (cokoliv za co posta odpovida)? Tim myslim neco nad tech 900 Kc pri doporucene zasilce do zahranici (v CR je odpovednost jen 500 Kc za dop. zasilku).

Smim vedet, kolik zasilek takto zasilas mimo CR a jestli nechces tu cast databaze sem prilozit jako soubor? Normalne si vyexportujes ty polozky, ve kterych mas nastaveni, kouknul bysem na to...

Ale sama rikas, ze limitem je i hmotnost, max. 2Kg (a to to jeste do nekterych statu muze byt omezene).

Zasláno: 14:57 6.9.2008

Začátečník
Členem od:
20:15 14.10.2008
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
mám dotaz, když chci nastavit moduly dopravy tak to špatně počítá váha:cena, mám nastaveno v table např. 2:38, 5:44 atd. Když chci objednat zboží, které má 2 kg tak mi to v objednávce napíše ale cenu 44Kč. Nevíte čím to je?

Zasláno: 14:58 13.12.2008

Guru
Členem od:
13:08 20.11.2006
Bydliště Štatl
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
Osobně používám table jako price:cena, ale u hmotnosti to bude asi stejné. Jde o to, že to není včetně, ale do 2 kg. Tzn zkus nastavit třeba 2.1:39, 5.1:44 atd..

Zasláno: 15:44 13.12.2008

Guru
Členem od:
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
může to být i tím, že balík je těžší, kolik je v objednávce celkková hmotnost? Standardně to přidá tuším 1 kg + 10% na obal

Zasláno: 21:39 15.1.2009

Guru
Členem od:
Skupina:
Registrovaní uživatelé
Nepřipojen
může to být i tím, že balík je těžší, kolik je v objednávce celkková hmotnost? Standardně to přidá tuším 1 kg + 10% na obal

Zasláno: 21:39 15.1.2009

« 1 (2)

Můžete prohlížet témata.