Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
e-mail zákazníka pro odpověď v objednávce |
||
---|---|---|
Začátečník
Členem od:
15:04 12.9.2007 Bydliště Kdyně
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
28
|
Nevíte, co a kde mám nastavit, abych mohl na e-mail o nové objednávce přímo odpovědět ? Teď tam mám všude svoji vlastní adresu a tak často místo zákazníkovi odpovím sám sobě. Vždy se divím a hele kdopak mi to píše a přitom je to zpráva, kterou jsem chtěl odeslat zákazníkovi.
Rozumíte mi někdo ? Víte, kde to mám hledat ? : )
Zasláno: 16:06 23.12.2008
|
|
Re: e-mail zákazníka pro odpověď v objednávce |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
8:08 10.11.2005 Bydliště Prague
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1389
|
A není lepší mu "odpovědět" přes administraci rovnou u objednávky? Myslím tím jako změna stavu, ale stav můžeš nechat stejný a jen přidáš "Komentář" a přijde to zákazníkovi a také je ta zpráva u objednávky uchovaná. Takto to používáme.
Zasláno: 18:57 23.12.2008
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
|
Citát:
Toto jsem řešil a nevyřešil, Zajímavé je, že to dělá jen u zprávy o objednávce a to pravděpodobně proto, že to je jen kopie toho co jde zákazníkovi. (tj. nebylo by logické, aby tam byla jeho adresa, zase když by chtěl odpovědět on). Pokud vím, tak nastavit se to nedá nikde. Řešení je okopírovat adresu a vložit ji do pole příjemce, nebo to co říkal Nismo, ale já administraci na toto vůbec nepoužívám. Např. z formuláře napište nám je adresa odesílatele ok, a to je zase dáno, tím, že se tam zadá odesílatel vlastní mail. Když to shrnu, tak to podle mě nemá řešení tak jak si představuješ. Pokud ano, tak mě někdo opravte. (muselo by se to dopsat do kódu, aby posílal 2 maily s 2 odlišnými odesílacími adresami)
Zasláno: 19:11 23.12.2008
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
8:08 10.11.2005 Bydliště Prague
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1389
|
Mno, je to úprava cca na pát minut.
V includes/classes/order.php je na konci toto: // send additional emails if (SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO != '') { $extra_info=email_collect_extra_info('','', $this->customer['firstname'] . ' ' . $this->customer['lastname'], $this->customer['email_address'], $this->customer['telephone']); $html_msg['EXTRA_INFO'] = $extra_info['HTML']; if ($GLOBALS[$_SESSION['payment']]->auth_code || $GLOBALS[$_SESSION['payment']]->transaction_id) { $pmt_details = 'AuthCode: ' . $GLOBALS[$_SESSION['payment']]->auth_code . ' TransID: ' . $GLOBALS[$_SESSION['payment']]->transaction_id . "\n\n"; $email_order = $pmt_details . $email_order; $html_msg['EMAIL_TEXT_HEADER'] = nl2br($pmt_details) . $html_msg['EMAIL_TEXT_HEADER']; } zen_mail('', SEND_EXTRA_ORDER_EMAILS_TO, SEND_EXTRA_NEW_ORDERS_EMAILS_TO_SUBJECT . ' ' . EMAIL_TEXT_SUBJECT . EMAIL_ORDER_NUMBER_SUBJECT . $zf_insert_id, $email_order . $extra_info['TEXT'], STORE_NAME, EMAIL_FROM, $html_msg, 'checkout_extra', $this->attachArray); } a stačí přepsat EMAIL_FROM na $this->customer['email_address'] a je to ale musíš mít ten email na který ti chodí objednávky nastaven jako další email v administraci
Zasláno: 10:45 25.12.2008
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Začátečník
Členem od:
15:04 12.9.2007 Bydliště Kdyně
Skupina:
28
|
jako další email v administraci ?
Můžeš mi napsat přesněji co myslíš tím další e-mail - změnu kódu jsem pochopil a děkuji za odpověď.
Zasláno: 14:10 2.1.2009
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
0:31 31.8.2007 Skupina:
168
|
No třeba gmail tohle řeší sám automaticky...
Zasláno: 21:15 2.1.2009
|
|
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
21:55 11.7.2007 Skupina:
7
|
Trochu jsem se s tím taky trápil, ale konečně jsem uspěl. K popsané úpravě od NISMO ještě doporučuji zkontrolovat, zda nemáte svoji emailovou adresu uvednou v Konfigurace - Email Options - Email Address (sent FROM). Zde je vhodné nemít nic, aby do odeslaného mailu neukládala navíc adresa pro odpověď.
Doufám, že to někomu pomohlo.
Zasláno: 0:30 21.11.2009
|
|
||
---|---|---|
Nováček
Členem od:
21:55 11.7.2007 Skupina:
7
|
Opravuji se, můj předchozí příspěvek je blbost, v e-mail options nic neměňte.
stačí doplnit kód v includes/functions/functions_email.php tučné 'checkout_extra' doplnit: $email_reply_to_address = ($email_reply_to_address) ? $email_reply_to_address : (in_array($module, array('contact_us', 'tell_a_friend','checkout_extra')) ? $from_email_address : EMAIL_FROM); $email_reply_to_name = ($email_reply_to_name) ? $email_reply_to_name : (in_array($module, array('contact_us', 'tell_a_friend','checkout_extra')) ? $from_email_name : STORE_NAME);
Zasláno: 10:37 22.11.2009
|
|
Můžete prohlížet témata.