Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
On-line nápověda v ppisu zboží nebo v názvu ? |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
22:45 13.12.2006 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
608
![]() |
Ahoj kluci, už mne docela unavuje zákazníkům pořád odpovídat na jedno a to samé a když udělám stránku s popisy výrazů a běžně užívaných zkratek, tak se tam stejně nikdo nepodívá. Chtěl bych vytvořit nějakou on-line nápovědu přímo v popisu zboží.
Chtěl bych docílit toho, aby po najetí myší na určité slovo se k němu zobrazila příslušná nápověda v malém okénku s vysvětlením slova, zkratky apod. Něco, jako je třeba tady na zvýrazněných slovech v textu: IDNES Není na to nějaký modul do ZC, nic jsem neašel ? Pokud není, šlo by to udělat ? A dalo by se to nějak automaticky aplikovat na všechna vybraná slova v již zadaném zboží ? A dalo by se to případně aplikovat i na slova v názvu zboží ? Odhadem by se to mohlo týkat cca 20 specifickách výrazů používaných v modelařině. Možná vic, ale s tou 20 bych asi vystačil.
Zasláno: 15:46 15.12.2007
|
|
Re: On-line nápověda v ppisu zboží nebo v názvu ? |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
9:45 11.11.2006 Bydliště Ostrava
Skupina:
617
![]() |
vytvoris pro to css styl a to slovo pak uzavres treba do <spanu>. je to docela easy....ale komu by se s tim chtelo srat :)
Zasláno: 16:21 15.12.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
8:08 10.11.2005 Bydliště Prague
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1389
![]() |
Tohle by šlo udělat jednoduše pomocí regulárních výrazů.
preg_replace("ABC","bublina",$products_description) nahradí nalezený řetězec ABC řetezcem, který bude obsahovat html kod s bublinou... a aby se to nestávalo na celém webu, tak to projíždí jen popis produktu... pokud řetězec ABC nenajde, tak se nic nestane
Zasláno: 16:27 15.12.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
Nismo, to zní zajímavě, ale kam se ten reg. výraz dává, tohle není zrovna moje parketa.
Zasláno: 20:43 15.12.2007
|
|
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
8:08 10.11.2005 Bydliště Prague
Skupina:
1389
![]() |
enjoy...
Mimo jiné je vložen tpl_product_info_display.php přidány řádky 83-86
Zasláno: 22:51 15.12.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
Super, díky moc, to je naprosto skvělé. Jakmile bude chvilinka, vyzkouším.
Zasláno: 16:34 16.12.2007
|
|
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
Tak jsem to alespoň narychlo zkusil a tady je výsledek:
http://www.rcshop.eu/hitec-optic-6-sport-micro-35mhz-hfs05ms-p-3142.html Nevím, proč, ale nápověda se zobrazí jen na první výrazu "Módu 1", ale na druhém výrazu "Módu 2" se už nezobrazí. Zde je můj kód: Citát: $products_description = preg_replace("/ MODE 1 /isU","<abbr title=\"Vysvětlení zkratky MODE 1\"> MODE 1 [?] </abbr>",$products_description); Jinak předpokládám, že rámeček např. s poloprůhledným pozadím by se dal udělat v přiloženém CSS. Šlo by tam nadefinovat i vzhled např.: MODE 1 - znamená ...... a při delším textu zalomit text na několik řádků ? Poslední dotaz by byl, jak aplikovat tuto nápovědu i na slova v názvu zboží. Jedná se o to, že např. výrazy Mód 1,2, ARF, ARC atd. mám velmi často je v názvu zboží.
Zasláno: 22:29 16.12.2007
|
|
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
1419
![]() |
2TomCZ:
prosimte a proc davas do MODE 2 opet slovo MODE 1 $products_description = preg_replace("/ MODE 2 /isU","<abbr title=\"Vysvětlení zkratky MODE 2\"> [b]MODE 1 [?][b]. prepis to na MODE 2 a uvidis ye to pojede. ja to zkousel ted na ATA SATA DDR a jede to dobre.
Zasláno: 12:56 17.12.2007
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
No jo, protože jsem přetaženej
![]() Jo, šlo by to aplikovat i na ten název produktu, pokud v něm bude také klíčové slovo ?
Zasláno: 14:24 17.12.2007
|
|
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
10:42 1.8.2007 Skupina:
382
![]() |
Citát:
To bych osobně nedělal, mohlo by to dost zmást vyhledávače... Jinak ale proč jim vysvětluješ jedničku a dvojku, když jim při objednání stejně nedáš na výběr? Já to řešil třeba takhle, do popisu to vůbec nedávám a nabízím výběr při objednání: http://www.znackove.cz/rc-vrtulnik-blade-cx2-rtf-24ghz-p-197.html
Zasláno: 15:19 17.12.2007
|
|
Můžete prohlížet témata.