Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Platba ze Slovenska do Čech převodem |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
|
Na srazu jsme se bavili o platbách ze Slovenska do ČR.
Teď jsem to měl možnost ověřit. Zákazníkovi jsem fakturoval 15.000,- Kč Zprostředkující banka si strhla cca. 300,- na konto nám došlo 14.700,-Kč a Ebanka nám ještě naúčtovala za poplatek ze převod nebo konverzi měny 300,- (celkové poplatky tedy byly 600,- Kč) A to nevím co naúčtovali protistraně. Každopádně protistrana zaškrtla BEN ... což znamená poplatky platí příjemce. Pak má možnost zaškrtnout SHA ... popatky na půl a OUR ... poplatky odesílatel.
Zasláno: 12:50 1.7.2008
|
|
Re: Platba ze Slovenska do Čech převodem |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
3:31 25.11.2007 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
597
|
implicitne je SHA
jestlize protistrana zaskrtla BEN, tak ji nestrhli vice, nez jeji bezny poplatek napr. 3,50 za polozku
Zasláno: 13:10 1.7.2008
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1419
|
v tom pripade je to dost drsne, protoze poplatky s nakupem hradi vzdy kupujici (pokud neni uvedeno jinak). Je uplne jedno zda jde pri prevodu platby z KC na KC a nebo jina mena na KC. Doklad byl vystaven na urcitou castku a pokud se nepletu, Veci spojene s platbou hradi kupujici. Je otazka jak to kdo ma stanovene. Prijemce hradi jen poplatky spojene s ukonem v miste prijmu. U eBanky je to poplatek za prijem castky na ucet. Pokud banka nauctovala i prevod SK na KC pak doslo k peknemu v....u.
Zasláno: 13:39 1.7.2008
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Pokročilý
Členem od:
21:46 15.2.2006 Skupina:
43
|
odporucam prevody cez https://www.paypay.com/ . Prevod z Slovenska do Ciech cca 20 SK
Zasláno: 17:43 1.7.2008
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
0:31 31.8.2007 Skupina:
168
|
Převody peněz ze slovenska jsem vzdal. Zajel jsem si za hranice, zřídil slovenský účet a platby si nechávám posílat tam. Je to nejjednodušší a nejlevnější řešení.
Zasláno: 18:00 1.7.2008
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
12:54 19.9.2006 Bydliště Mikulov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1419
|
2skaven: i to je reseni. ale neni to reseni pro vsechny. nebo mit ucet pro SK u nas. otazka je co je vyhodnejsi.
Zasláno: 19:40 1.7.2008
|
|
Vývoj software a poradenství, import/export a jiné | Odborné knihy, naučné knihy | Textilní dorty a dárky | vyšívané ozdoby <<než něco uděláš, ZÁLOHUJ E-SHOP !!!>> <<než se zeptáš, projdi si fórum... třeba to už někdo řešil a vyřešil>> |
||
Přenos |
||
---|---|---|
Začátečník
Členem od:
18:52 13.10.2006 Skupina:
24
|
Ahoj,
zrovna řeším stejný problém a nejlepší je asi založit si účet i FIO (máte zároveň slovenský i český účet). Více informací je v různých vláknech na webtrh.cz http://webtrh.cz/9995-mate-zkusenost-uctem-fio
Zasláno: 21:47 1.7.2008
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
13:08 20.11.2006 Bydliště Štatl
Skupina:
189
|
Kozoroh: jestli ti zákazník platil BEN metodou, tak to je dobrej vychcánek. Pokud jste tak nebyli předem domluvení, poslal bych ho někam... normální je platit OUR nebo dejme tomu SHA.
Jinak taky doporučuju FIO a pak není třeba tyhle věci vůbec řešit... poplatky nulový.
Zasláno: 22:01 1.7.2008
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
|
Domluveni jsme tak nebyli, nicméně na faktuře měl bankovní poplatky za 500,- tak je to z jeho strany OK. Ale jsou různí, kteří zakřížkují cokoliv, aby se to odečetlo komukoliv jen ne jim :)
Zasláno: 22:30 1.7.2008
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
0:28 14.9.2005 Skupina:
225
|
Citát:
Přesně tímto způsobem to mám řešené i já. Navíc účtuji malé částky, takže po strhnutí všech poplatků při platbě do ČR by mi ze zakázky zůstala tak maximálně polovina. Převod do ČR řeším tak, že počkám, až se na účtu naakumuluje adekvátní částka, pak si na Slovensko zajedu, vyzvednu hotovost a doma pak ve směnárně vyměním za české koruny (bez poplatku a v zajímavějším kursu) Ušetřená částka mi minimálně dvojnásobně vynahradí náklady na cestu.
Zasláno: 14:28 2.7.2008
|
|
Můžete prohlížet témata.