Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
prefix čísla objednávek |
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
20:40 29.8.2005 Bydliště Osík City
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
1070
|
neřešil jsem někdo jak udělat prefix u čísla objednávek? mám klasické číslování objednávek a potřeboval bych tam dostat 2 znaky před číslo aby se zapisovalo a zobrazovalo v db
Zasláno: 19:37 12.11.2009
|
|
Přenos |
Re: prefix čísla objednávek |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
16:36 17.1.2009 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
157
|
No právě dnes jsem narazil na stejný problém
Zasláno: 22:05 12.11.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
10:42 1.8.2007 Skupina:
382
|
Udělat "přesně dvě čísla" je problém protože čísla přiděluje databáze na základě dalšího volného pořadového čísla. Ale pokud bys chtěl mít prefix třeba 11 tak si prostě nastav začátek číselné řady na 1100000. Dokud na shopu nebudeš mít víc jak 99999 objednávek tak ti to bude číselnou řadu se správným prefixem držet.
Třeba pokud bys chtěl prefix podle shopu a dvojčíslí aktuálního roku (osobně doporučuju) tak si udělej třeba tohle, tam ti bude stačit méně nul protože za rok asi víc jak 9999 neuděláš obchod 1 - 1090000 obchod 2 - 2090000 . . . číslování v roce 2016 obchod 1 - 1160000 obchod 2 - 2160000
Zasláno: 7:46 13.11.2009
|
|
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
Skupina:
1070
|
já tam potřebuji dostat něco takového např JM00145
Zasláno: 8:45 13.11.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
382
|
Citát:
Přímo v databázi to neuděláš - číslo objednávky je interní pořadové číslo záznamu v databázi ukládané do číselného sloupce, tam prostě žádná písmena být nemůžou. Pokud bys typ změnil na text tak by ti tam zase nefungovalo zvyšování čísla s každou novou objednávkou. Buď tam budeš muset ručně doplnit nějaký textový znak na začátek všude kde klientovi číslo objedávky vypisuješ, nebo se na to vykašlat a použít nějaký číselný kód místo toho "JM". Navíc mi není moc jasné jak bys řešil, pokud bys chtěl klientům posílat jako číslo objednávky text a pokud máš i platbu předem jak by tento kód dávali do variabilního symbolu. Za mě osobně říkám že mě vždy jen naštve, když mi někdo pošle k zaplacení fakturu a jako číslo faktury je tam něco typu "AB45/549/C-5" bez uvedení jaký je přesně variabilní symbol. Mě jako klientovi jsou dodavatelovy interní kódy "ukradené", já potřebuju mít jednoznačnou informaci že mám zaplatit sumu s variabilním symbolem 455495.
Zasláno: 8:59 13.11.2009
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
3:31 25.11.2007 Skupina:
597
|
bez vysvětlení, proč to tak chce TP., těžko radit...
na inkrementaci pole typu text by mělo stačit napsat fci do funkce přidávající objednávku...
Zasláno: 13:38 13.11.2009
|
|
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
Skupina:
1070
|
potřeboval jsem to kvůli importům objednávek do našeho systému aby nedocházelo ke kolizím číselných řad, ale upravím vstupní soubor aby to tam cpal - variabilní symboly ze zenu k platbám stejně nepoužíváme neb máme jiné číselné řady
Zasláno: 13:49 13.11.2009
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
382
|
Citát:
No bylo by to trošku složitější. Teď se prostě zapíše záznam a jen se zpětně přečte jeho ID. Nově bys musel zjistit jaké je poslední ID, na základě toho vytvořit další volné ID a už s tím ho do databáze vložit. Jenomže při tom vkládání bys navíc ještě musel kontrolovat jedinečnost, protože může nastat situace že vzniknou dvě objednávky najednou a od té doby co sis přečetl poslední volné číslo se tohle číslo už použilo a musel bys vkládání zopakovat s dalším číslem. To je pakárna, řešení jak to používá Zen je asi nejlepší možné. Pokud bych mermomocí chtěl mít u čísel objednávek nějaké písmeno tak bych ho asi prostě doplnil přímo do HTML šablon.
Zasláno: 13:55 13.11.2009
|
|
||
---|---|---|
Začátečník
Členem od:
13:05 3.1.2009 Bydliště Rokycany
Skupina:
38
|
no, mohl by si zkusit upravit tento mód, který generuje číslo objednávky v této podobě: YYMMDD-SSmmHH-0001. Tento přídavek je velice snadno upravitelný, tak by neměl být problém nastavit v kódu prefix. Zde je link
Zasláno: 10:34 14.11.2009
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
3:31 25.11.2007 Skupina:
597
|
tak tak, ze to ta funkce musi osetrit, ale zas tak tezky to nebude... navic si pak muzes zapisovat ID objednavky libovolne alfanumericke znaky a v celem zenu by se to melo projevit...
nyni to hodam komplet resi databaze, takze na to zadna funkce neni treba, z toho jsem vychazel ale na oddeleni ciselnych rad bych jednoduse nastavil jine cislo, jak uz to bylo napsano drive (staci do databaze nastavit treba 3309000000 a ciselna rada 33... bude reprezentovat objednavky ze ZENu, soucasne muze pouzit jejich variabil pro zalohove platby (staci prenest c.obj. do pole VS v uctu)... Pocitam ze milion objednavek za rok neudela takze tohle bude stacit naveky naprosto kazdemu a je to prace na 3 vteriny Ps: ve VIN cisle se k interpretaci modeloveho roku pouziva jediny znak (na druhou stranu alfanumericky, takze my pouzijeme 2 numericke a mame na 99 let take vystarano a ani Y2K nas nerozhazi .
Zasláno: 13:17 14.11.2009
|
|
Můžete prohlížet témata.