Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Chyba v SEO Urls |
||
---|---|---|
Expert
![]() ![]() Členem od:
8:38 6.6.2007 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
127
![]() |
Ahoj
Našel jsem zajímavou chybu v SEO Urls, která by mohla být pro některé e-shopy na škody. Ve chvíli, kdy jsem globálně nastavil SEO Urls tak, aby se do URL nevypisoval název nadřazené kategorie, se mně na e-shopu vyskytovali dvě rozdílné URL pro jednu kategorii a to např. původní http://lego.stavebnice-hracky.cz/stavebnice-meccano-meccano-kids-play-c-94_95.html a nově nastavená http://lego.stavebnice-hracky.cz/meccano-kids-play-c-94_95.html. Přičemž ta původní URL je indexovaná vyhledávači a tu druhou to v nejbližší době čeká takže v indexech vyhledávačů vznikne duplicita obsahu, což je SEO velmi nepříznivé. Stejně tak mohu URL různě komolit např na http://lego.stavebnice-hracky.cz/meccanooooo-kids-play-c-94_95.html a prohlížeč ji korektně načte a zobrazí obsah. Pokud bych chtěl likvidovat konkurenci používající Zen, tak pak stačí do indexu poslat x URL tak, aby vznikla duplicita. Nemáte někdo nápad, jak toto ošetřit?
Zasláno: 17:48 1.1.2010
|
|
![]() |
Re: Chyba v SEO Urls |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
3:31 25.11.2007 Skupina:
597
![]() |
to druhe je znama vlastnost... chybi tam 301 redirect na "spravne" url...
znam zatim jen placene reseni... a vyhledavace jedou podle sitemaps, ne?
Zasláno: 18:05 1.1.2010
|
|
||
---|---|---|
Expert
![]() ![]() Členem od:
127
![]() |
Citát:
Co myslíš placeným řešením? Vyhledávače jdou prioritně na sitemaps, ale projdou i stránky, co v sitemaps nejsou.
Zasláno: 18:20 1.1.2010
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
![]() |
Můj názor je, že duplicita stránek vadí jen z důvodů ev. rozštěpení ranku. Dle mého názoru se problém duplicity omílá stále dokola na fórech jen z marketingových důvodů.
Pokud vím, tak vyhledávače jednoduše upřednostní jednu verzi a tu pak prezentují. Když budu chtít, tak z většiny url udělám duplicitu zjednodušeně pomocí get parametru např. : http:// lego.stavebnice-hracky. cz/?neco=neco A pošlu to googlu, ten to zaidexuje jako duplicitu? Pokud by to měl pak být problém, tak by to 9 z 10 stránek muselo mít nějak ošetřeno, protože konkurence by to předhodila vyhledávačům, kteří by to penalizovali. Myslím, že penalizace duplicity je nesmysl. PS: další šikuly by napadlo konkurenční stránky poškodit tak, že je zkopírují a někde na warez hostingu je nechají v milionu kopiích. Taky by pak vyhledávače penalizovaly orig. stránku za duplicity?
Zasláno: 18:23 1.1.2010
|
|
||
---|---|---|
Expert
![]() ![]() Členem od:
127
![]() |
Citát:
Ano je to velká polemika a nikdo nemůže přesně říct, jak se vyhledávače zachovají. Je nejpravděpodobnější, že vyhledávač bere v potaz prvně zaindexovanou stránku. To ale nebrání tomu, najít u konkurence novinky a navést do fulltextu fake URL. Nicméně to bohužel neřeší můj problém, protože mám v indexech vyhledávačů starou URL a teď se mně tam dostane i nová, která je pro mě stěžejní ale bohužel pro vyhledávač druhá, tudíž míň zajímavá. Nezbývá, než to vyřešit v .htaccess redirectama alespoň načas.
Zasláno: 18:41 1.1.2010
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
3:31 25.11.2007 Skupina:
597
![]() |
placene reseni je napr. magic seo
![]() nicmene kdo rozumi php, nemel by snad byt takovy problem upravit 301 i pro stavajici volne seo url engine, nebo ano?
Zasláno: 18:44 1.1.2010
|
|
||
---|---|---|
Expert
![]() ![]() Členem od:
127
![]() |
Upravte to někdo. Moc prosím! Zasejc je to aktuální.
Zasláno: 12:27 11.8.2011
|
|
![]() |
Můžete prohlížet témata.