Prohlížení tohoto vlákna:
2 Anonymní uživatelé
Re: Zencart a phpbb3 - diskuze pod výrobkem + i ve fóru |
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
10:18 28.10.2006 Bydliště Turnov
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
104
|
Tak už jsem na to přišel.
Kdybyste se s tím někdo trápil, tady je řešení: soubor v adresáři, kde je nainstalované fórum = vlozeni-diskuse-phpbb3.php na řádku číslo 14 za text: $spojeni = MySQL_Connect($server, $uzivatel, $heslo); //mysql_query("SET NAMES latin2"); vložit toto: // hack for windows 1250 mysql_query("SET NAMES CP1250"); mysql_query("SET CHARACTER SET CP1250"); mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = CP1250"); možná tam nemusí být všechno, sesmolil jsem to z toho, co jsem ve fóru přečetl, ale FUNGUJE TO! Vytvořeno systémem pokus-omyl Ještě zopakuji, že mám zen v kódování CP1250 a fórum v UTF-8. Pokud to někdo máte jinak, samozřejmě se to musí nastavit podle situace... Takto mi chodí diakritika jak v diskuzi eshopu, tak v samotném fóru...
Zasláno: 15:53 19.5.2010
|
|
||
---|---|---|
Expert
Členem od:
10:33 3.2.2007 Bydliště KE, PO, Nemcovce
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
81
|
mám podobný problém s kódovaním,no nepomáha ani ten tvoj "hack"
Zen: 1.3.8 template: pb_rounted verzia fora: (asi) 3.0.7 link: http://tornadomarket.sk forum: http://tornadomarket.sk -> & ďalší problém...keď aj napíšem nejaký komentár (Založiť diskusiu),a vrátim sa k tovaru, nezobrazuje že bola nejaká diskusia už založená... za každú radu budem vďačný...inštaloval som to podľa posledného postupu, prešil som si komentáre no na chybu som neprišiel...vďaka...
Zasláno: 22:25 28.7.2010
|
|
||
---|---|---|
Webmaster
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
|
Co se týká kódování, tak pozor:
soubory patřící k foru nutno kódovat kódováním fóra (většinou utf8) soubory patřící nebo načítané obchodem, tak kódovat kódováním obchodu (u mě win 1250) Pozor při úpravách, aby se to nepřekódovalo. Jak to leze dovnitř zjistíte v databázi. Avízovaná úprava od MR. Beana funguje a lze také použít při výstupu v souboru vlozeni-diskuse-phpbb3.php hned za $spojeni = MySQL_Connect($server, $uzivatel, $heslo); mysql_query("SET NAMES CP1250"); mysql_query("SET CHARACTER SET CP1250"); mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = CP1250"); Co všechno tam má být jsem nezjišťoval, ale podle mě stačí set names jako vždy. Ostatní je asi řazení apod. POZOR: v souboru navod.txt je napsáno co je potřeba ještě vložit jinde. Navod.txt tam není jen tak a je potřeba podle něj udělat asi ve 2 souborech úpravy. Důsledně !!! Hlavně, když se Vám nezobrazuje diskuze pod výrobkem. v tabulce topics v phpbb foru ve sloupci cislo_vyrobku musí být číslo výrobku zapsáno, pokud není, tak jste pravděpodobně neprovedli všechny úpravy z navod.txt. Zobrazením zdrojového kódu konkrétních jednotlivých stránek zjistíte, zda čísla výrobků se přenáší buď ve skrytých polích nebo v adresách přes FORM action v parametru Get.
Zasláno: 0:34 12.8.2010
|
|
Můžete prohlížet témata.