Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
News & Articles Management |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
20:40 29.8.2005 Bydliště Osík City
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
1070
![]() |
Nedělal jste někdo změny v tomhle rozšíření v templatu? Protože když dáte k novince obrázek - tak ho velice nepěkně zalomí - zkoušeno v ie. Respektive obrázek překryje text :agresiv: Poraďte někdo už fakt nevím kam co napsat, aby ho zalomil pod text nebo ho dal nad :prosím:
Zasláno: 9:01 22.11.2005
Editováno jandik01 ze dne 5. 1. 2006 19:06:12
|
|
![]() |
Re: News & Articles Management |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1070
![]() |
nikdo neporadí :nositka: vkládám náhledy
Zasláno: 19:18 5.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
20:29 7.12.2005 Bydliště Plzeň
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
990
![]() |
Vypadá to na nějakou chybku buď v HTML kódu nebo spíš v CSS. Jestli to nemáš na lokálu, pošli odkaz, kouknu se na to.
Zasláno: 21:22 5.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
990
![]() |
Stihl jsem to mezitím instalovat na lokálu a dělá mi to přesně to samý. Firefox OK, Netscape 6 a 7 OK, IE zcela chybně, Opera nic moc. Kromě toho špatná velikost písma v IE 5, 5.5 a Opeře 6.
Tož budu špekulovat. Určitě jsou nedodělky v CSS a podívám se taky do kódu. Z webu už to můžeš vyndat.
Zasláno: 23:48 5.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
990
![]() |
Tak jsem to, zdá se, rozloupnul a při té příležitosti jsem provedl ještě několik menších úprav.
1. Původ problémů ================= 1.1 Templates ------------- Čistý CSS layout novinek napasovaný do tabulkového layoutu Zenu IE prostě neskousne. Upravil jsem proto všechny tpl_news... do HTML struktury podle ostatních stránek (tabulkový layout). Tím se taky odstranily problémy s velikostí písma v Opeře a starších IE bez úpravy css. Kromě toho je nelogický původní způsob výpisu hlaviček - stejný pro samostatné stránky s novinkami i pro přehled novinek na indexu. Upravil jsem proto jak tpl_news... tak \classes\news.php. 1.2 \classes\news.php --------------------- Upravil jsem výpis hlaviček, aby se v tpl_news... zobrazovala hlavička <h1></h1> standardně a v přehledu novinek na indexu jako <h3></h3> 1.3 CSS ------- Zásadní problém je zajímavej - stačilo pro obrázek (IMG.articleImage) nastavit "float: right" a přestalo se to v IE překrejvat. Druhá chyba bylo obvykle chybějící pravidlo "list-style-type: none" pro položky seznamu (ul.articleLinkList li, ul.archiveLinkList li). Opera i Gecko bez tohoto nastavení zobrazujou u odkazů puntíky. 2. Opravy a úpravy ================== Všechny opravy a úpravy jsou (doufám) v přiloženém zipu. 3. Poznámky =========== 3.1 Velikost obrázků -------------------- U fixního layoutu by měly být obrázky užší než polovina šířky prostředního sloupce. U fluidního layoutu bude vždycky problém s obtékáním textu, pokud vlevo od obrázku zůstane málo místa - odstavec se roztrhá. 3.2 Posunutí textu pod obrázek ------------------------------ Bez zásahu do PHP a CSS je možno posunout text odstavce pod obrázek, pokud se na začátek textu v adminu (pole Summary nebo Content) přidá </p><div class="clearboth"></div><p> Pro tohle řešení je ale nutná úprava podle 2.2.2. *************************************************** Už k tomu někdo dělá češtinu???
Zasláno: 8:29 6.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1070
![]() |
jdu to prubnout :user: - čestinu takovu rozvrtanou mám já - ale jest to pošlape tak ji dodělám a budeš první kdo ji bude mít
![]() ![]()
Zasláno: 8:48 6.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1070
![]() |
tak celkem pěkně to šlape - děkuji Dědku
![]() ![]()
Zasláno: 11:39 6.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
990
![]() |
Na purpleshade jsem kouk, ale vypadá to, že template \common\tpl_main_page.php je prakticky stejnej jako classic.
Jen je mi divný, proč se to roztahuje v archivu, kde nejsou žádný obrázky. A na indexu ti to běhá? Mě to v mým templatu prochází validátorem (jak Tidy ve FF tak na W3C) bez ztráty květinky a funguje to jak má. Je ovšem pravda, že mám template fixní, založenej na classicu a docela jsem si vyhrál s množstvím chyb, který má Zen ve struktuře XHTML. Může bejt, že se tam projevuje nějaký smetí buď přímo ze Zenu, nebo z nějaký kontribuce. Zkus poslat nějakej screenshot, abych měl představu, co to dělá. Nebo ještě líp, zkus to pustit na web a zablokuj novinky v indexu, já se na ně dostanu přes URL a zákazníci by to neměli vidět. Jinak jsem na ICQ, měl bys tam mít od rána moji žádost o autorizaci.
Zasláno: 12:54 6.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
Skupina:
1070
![]() |
pokud v tomto rošíření nechcete možnost, aby Vám zákaznici přidali komentáře k novinkám tak hledejte v
includes/templates/template_default/templates/tpl_news_article_default.php a v includes/templates/template_default/templates/tpl_news_default.php řádek // Set by line $newsDisplay->articleByLine(sprintf(TEXT_ARTICLE_BY_LINE, $articleAuthor), $commentsURL, (($comments > 0) ? sprintf(TEXT_POST_COMMENT_1, $comments) : TEXT_POST_COMMENT_2)); a změňte ho na: // Set by line $newsDisplay->articleByLine(sprintf(TEXT_ARTICLE_BY_LINE, $articleAuthor)); kdy vám vypíše jenom autora článku popřípadě blokujte pomocí // nebo smažte tento řádek pokud nechete využívat ani jednu možnost ![]()
Zasláno: 20:14 6.1.2006
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Expert
![]() ![]() Členem od:
21:07 23.2.2006 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
82
![]() |
Omlouvám se za otevírání starého tématu. Do nynějška jsem aktuality nevyužíval. Leč teď jsem nstaloval a bohužel jsem zjistil, že News nepodporují HTMLAreu? Resp. nevim, kde nastavit?
Zasláno: 12:36 25.5.2006
|
|
Můžete prohlížet témata.