Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Jak generovat XML data pro Seznam přes cron? |
||
|---|---|---|
|
Guru
![]()
Členem od:
10:42 1.8.2007 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
382
![]() |
Mám nainstalované generování XML dat pro Seznam a chtěl bych to spouštět přes cron. Můžete mi poradit jak? Když přes cron spouštím adresu typu http://www.xxxxx.cz/admin/rss.php?action=seznam tak se mi to nespustí, protože pro spuštění takové adresy musím být nejdříve přihlášen
![]() Dalo by se to sice řešit tak, že bych si ze skriptů rss.php vytáhnul samotné generování, dal ho do extra souboru a to umožnil spouštět i bez přihlášení, ale předpokládám že existuje i nějaké elegantnější řešení než takové přímé duplikování skriptu.
Zasláno: 22:04 13.9.2007
|
|
|
|
||
Re: Jak generovat XML data pro Seznam přes cron? |
||
|---|---|---|
|
Guru
![]()
Členem od:
8:08 10.11.2005 Bydliště Prague
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1389
![]() |
Já to vyřešil duplikováním.. neelegantní, ale to mi vůbec nevadí...
Dokonce sem si to i poladil tak, že v adminu vydím, kdy byl soubor naposledy vygenerován a kdy naposledy stažen od Seznamu, Centra atd..
Zasláno: 12:01 14.9.2007
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Expert
![]()
Členem od:
13:10 7.6.2006 Skupina:
140
![]() |
Ahoj,
prosim Vas muzete mi poradit jak jste to vyresili diky moooooooooc ![]()
Zasláno: 17:58 22.3.2008
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Začátečník
![]()
Členem od:
21:47 12.6.2007 Skupina:
26
![]() |
Ahoj Nismo, prozradíš, jak zjišťuješ, kdy byl soubor stažen? Přes časové razítko v souboru to asi nepůjde, napadlo mě jedině dát robotu adresu scriptu, přes který se k xml dostane. A ten script udělá dvě věci, nasměruje ho na xml a uloží do db datum, či přes touch() změní čas v souboru. Ještě se mi ale nepodařilo zkrotit ty datumy, resp. tomu moc nerozumím. Na unixu je totiž u souboru access time, time of change a time of modify a potřeboval bych to umět přes ten touch měnit, tak abych zachoval nějaké datum jako vytvoření a nějaké datum změnil jako čas stažení souboru. Můžete mi prosím někdo s tím poradit? :) Děkuji
Zasláno: 9:38 2.2.2010
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
![]() |
Já tam mám zhruba toto:
Proč by se to nedalo udělat z časového razítka modifikace souboru a posledního přístupu k souboru. Další změny jsou také zaznamenány. Chybovost je minimální pokud o adrese souboru nikdo neví jen seznam. Z pozorování mi seznam stahuje xml feed skoro pravidelně. http://php.net/manual/en/function.fileatime.php http://cz.php.net/manual/en/function.filemtime.php
Zasláno: 11:30 2.2.2010
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
Skupina:
2124
![]() |
Citát:
např.: Citát:
viz. http://www.zencart.cz/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=4350&forum=2&post_id=30238#forumpost30238 Nebo úplně odstranit autentizaci pro určitou IP adresu apod.
Zasláno: 11:42 2.2.2010
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Začátečník
![]()
Členem od:
26
![]() |
Díky Kozorohu, vyzkouším a pak dám vědět :)
Zasláno: 14:18 2.2.2010
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Začátečník
![]()
Členem od:
26
![]() |
Tak jsem použil tu funkci fileatime(). Pro zjištění data vytvoření (chápu, že v unixu nic jako datum vytvoření souboru není oproti windows :)), či změny tedy používám filemtime. Pro zjištění, kdy si feed server stáhnul používám fileatime(). Když vygeneruju XML, tak filemtime mi ukáže správné datum, fileatime vypíše stejné datum jako filemtime, což by se ještě dalo pochopit. Problém nastane, když si ten feed ze serveru stáhnu, tak fileatime ukáže zase stejné datum, a to že jsem ze serveru ten feed stáhnul vůbec neovlivnilo ten access time, což je ale možná vlastnost hostingu. Protože kdyby měl při každém dotazu na soubor měnit jeho access time, bude to stát hodně času.
Zasláno: 16:07 2.2.2010
|
|
Přenos
|
||
||
|---|---|---|
|
Webmaster
![]()
Členem od:
Skupina:
2124
![]() |
Citát:
Nevím jestli je to otázka nastavení hostingu, ale mě to funguje. Nenačítáš to někde ve skriptu dřív, než jsi to vygeneroval? Zkoušel jsi to obnovit? Možná nějaká tvoje proměnná drží původní hodnoty, zkusil bych je na začátku skriptu vymazat.
Zasláno: 16:40 2.2.2010
|
|
|
|
||
||
|---|---|---|
|
Guru
![]()
Členem od:
8:08 10.11.2005 Bydliště Prague
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
1389
![]() |
Já mám vedle textový soubor, kam ten datum zapisuji.
Zasláno: 17:19 2.2.2010
|
|
Přenos
|
||
Můžete prohlížet témata.