Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Oddelenie tisícov pri cene výrobku II |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
17:29 26.2.2006 Bydliště Košice
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
156
|
Kedze toto tema sa tu uz raz rozoberalo http://www.zencart.cz/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=353&viewmode=flat&order=ASC&type=&mode=0&start=0
, ale bolo zamknute pridavanie dalsich prispevkov, tak otvaram tuto temu este raz. Skusal som to nastavenie podla Bradyho "...Chlapi tak jsem tot vyřešil tak že jsem kouknul do mapy znaků na prázdný znak, mám u něj zkratku "U+00A0" vložil jsem ho v adminovi jako oddělovač tisíců a maká to", ale u mna to nefungovalo. Skusil som nasledujuci postup a ono to u mna funguje. Bol by som rad, keby to niekto vyskusal na svojom vebe, ci je to funkcne. Mozno to funguje len u mna pri mojich nastaveniach na lokale. Takze ten postup: 1. otvor svoju databazu v phpmyadmin. Najdi currencies table a v stlpci thousands_point premen char(1) na varchar(24). Nezabudnut ulozit zmenu! 2. prejdi do admina-lokalizacia-mena-editovat menu. Tam v oddelovaci tisicov vloz . Uloz a pozri, ci sa prejavila zmena. Ak nie, tak to vyskusaj este raz, ale pred skus dat medzeru (medzernikom). Neviem, cim to je, ale skusal som to niekolko krat a vzdy mi to "zobralo" az na druhy-treti krat, ked som tam navrdo dal tu medzeru medzernikom. Teraz, ked pozeram do nastavenia meny, tak tam teraz mam prazdne policko (bez nicoho). Vobec nerozumiem tomu, preco to tak robi, ale u mna to funguje presne tak, ako som opisal vyssie. Vyskusajte to u seba. Som zvedavy...
Zasláno: 22:21 8.2.2007
|
|
Přenos |
Re: Oddelenie tisícov pri cene výrobku II |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
9:45 11.11.2006 Bydliště Ostrava
Skupina:
617
|
Tak me to stvalo a vyresil sem to primym zasahem do kodu.
Takze pokud nekdo chce mezeru jako oddelovat tisicu, upravte soubor /includes/classes/currencies.php takto: na radku cca 53 nahradte: $format_string = $this->currencies[$currency_type]['symbol_left'] . number_format(zen_round($number * $rate, $this->currencies[$currency_type]['decimal_places']), $this->currencies[$currency_type]['decimal_places'], $this->currencies[$currency_type]['decimal_point'], $this->currencies[$currency_type]['thousands_point']) . $this->currencies[$currency_type]['symbol_right']; za $format_string = $this->currencies[$currency_type]['symbol_left'] . number_format(zen_round($number * $rate, $this->currencies[$currency_type]['decimal_places']), $this->currencies[$currency_type]['decimal_places'], $this->currencies[$currency_type]['decimal_point'], " ") . $this->currencies[$currency_type]['symbol_right']; a na radku cca 55 nahradte: $format_string = $this->currencies[$currency_type]['symbol_left'] . number_format(zen_round($number, $this->currencies[$currency_type]['decimal_places']), $this->currencies[$currency_type]['decimal_places'], $this->currencies[$currency_type]['decimal_point'], $this->currencies[$currency_type]['thousands_point']) . $this->currencies[$currency_type]['symbol_right']; za $format_string = $this->currencies[$currency_type]['symbol_left'] . number_format(zen_round($number, $this->currencies[$currency_type]['decimal_places']), $this->currencies[$currency_type]['decimal_places'], $this->currencies[$currency_type]['decimal_point'], " ") . $this->currencies[$currency_type]['symbol_right']; Pripadne tu mezeru v uvozovkach nahradit za libovolny znak jako oddelovac tisicu.
Zasláno: 23:04 15.2.2007
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
20:29 7.12.2005 Bydliště Plzeň
Skupina:
Registrovaní uživatelé Vývojáři Příspěvky:
990
|
dragon: tohle řešení by mělo být standardně součástí ZC, ale bohužel není.
Jen úplná drobnost: varchar(24) je zbytečné, stačilo by varchar(10), tam by se měly vejít všechny HTML entity v jakémkoli tvaru. Ale je to opravdu prkotina, vzhledem k počtu cen to nemá prakticky význam. pytel: když už tam má být mezera, tak nezalomitelná, tedy Jinak dragonovo řešení je čistší a naprosto univerzální.
Zasláno: 15:14 16.2.2007
|
|
||
---|---|---|
Členem od:
23:10 26.10.2006 Skupina:
1002997
|
to Dragon: tak jsem to zkusil s varchar 10 podle Dědka a fungovalo to až když jsem tu mezeru mezerníkem před dal přímo v databázi, přes admina to nebralo.
Zasláno: 15:51 16.2.2007
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
Skupina:
990
|
Citát:
A proč jsi dával mezeru před mezeru? HTML entita je nezalomitelná mezera, která se zobrazuje jako mezera, jenom se na ní, na rozdíl od normální mezery, nezalamuje řádek.
Zasláno: 16:13 16.2.2007
|
|
||
---|---|---|
Členem od:
1002997
|
protože když jsem to tam nedal, ukázalo mi to mez číslicemi místo mezery jen "&", ale když tam ta mezera mezerníkem je, ukazuje to normálně
http://www.melodicnoise.cz/index.php?main_page=index&cPath=103
Zasláno: 16:23 16.2.2007
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
Skupina:
990
|
Nevím, co jsi kam zadával, ale ceny máš na stránkách takto:
to znamená, že v oddělovačích tisíců (sloupec thousands_points) máš obyčejnou mezeru, a tu nezalomitelnou máš pouze v symbolu vpravo (sloupec symbol_right). Mělo by se ti zobrazovat:
Zasláno: 16:44 16.2.2007
|
|
||
---|---|---|
Členem od:
1002997
|
to před Kč jsem tam měl normálně přes admina, ale jako oddělovač to nebralo. Teď jsem tam dal tu tvrdou mezeru přes admina a koukni se co to udělá.A v kódu je jen to &.
Zasláno: 17:13 16.2.2007
|
|
||
---|---|---|
Guru
Členem od:
9:45 11.11.2006 Bydliště Ostrava
Skupina:
617
|
Citát:
No bo sis nerozsiril DB na varchar(10).
Zasláno: 17:21 16.2.2007
|
|
Přenos |
||
---|---|---|
Členem od:
1002997
|
ale jo, viz víše, zkusil jsem ti i s varchar 24, to samé. že já se cpal do tohohle, mě se ta tečka líbila
Zasláno: 17:24 16.2.2007
|
|
Můžete prohlížet témata.