Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Vkládání ceny v Eurech, zobrazování v Korunách |
||
|---|---|---|
|
Nováček
![]()
Členem od:
7:51 22.4.2009 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
8
![]() |
Dobrý den,
mám poměrně specifický dotaz. Zákazník si přeje vkládat cenu zboží v € a zobrazovat ji v Korunách. K tomu všemu by rád jednou za čas upravil konstantu (kurz Eura) a ceny by se přepočítaly. Automatickou aktualizaci kurzu nepreferuje, chce zaokrouhlovat na celé Koruny. Máte nějaký tip? Před časem jsem se dozvěděl, že zadávání ceny v jiné měně, než která se zobrazuje, není možné. Přemýšlel jsem nad různými řešeními, nakonec jsem vymyslel následující: V tabulce produktů přidám nový sloupeček s cenou v Eurech, Easy Populate předělám tak, aby vkládalo ceny právě do tohoto sloupce. V administraci přibude okénko, kam se vloží kurz Eura a příslušný PHP skript vynásobí cenu v Eurech a doplní ji do standardního sloupce s cenou. Nejsem si však jistý, zda to můžu provést. Mohu bez úhony přidat do té tabulky sloupec navíc? Nebo je lepší nová tabulka? Je cena uložená také někde jinde, abych pak nebyl překvapen, nebo se všechny přehledy cen (v objednávkách, v administraci ve zboží) berou z té tabulky s produkty? Díky za odpovědi, ledacos jsem již v ZENu upravoval, takže výše zmíněné pozměnění by neměl být problém, raději se však ptám odborníků, abych na něco nezapomněl. Já vím, že by šlo vynásobit to v Excelu a vložit přes EP, ale to zákazník prostě dělat nebude.
Zasláno: 17:31 4.9.2009
|
|
Přenos
|
||
Re: Vkládání ceny v Eurech, zobrazování v Korunách |
||
|---|---|---|
|
Expert
![]()
Členem od:
14:19 16.5.2008 Skupina:
148
![]() |
Zdarec,
akurat nieco take robim. Vyzaduje si to pomerne komplikovanu upravu v kode. Robim to tak, ze v tabulke products pridam stlpec napr. cenova skupina. Vytvorim novu tabulku (cenove skupiny) a podla cenovej skupiny v "products" si nacitam kurz a marzu. Takto si mozem produkty vkladat v cenach ake mi dal dodavatel, cize je jedno ci su to SKK, Zlote, EUR, CZK atd atd. Je treba prekopat funckie na tvorbu a format ceny (functions_prices). Najhorsie na tom je to sku**ne zaokruhlovanie, stale to mam plus minus 1 cent . Takze niekde vo funkcii si nacitas z tabulky cenove skupiny okrem ID produktu aj kurz a marzu, vsetko to vynasobis a mas cenu. Potom bacha na DPH, dopravu atd. Tiez to ovplyvni cely nakupny kosik, mail pri potvrdeni objednavky, atributy, proste vsetko kde je cena.Tak nejak no
Zasláno: 17:45 4.9.2009
|
|
|
|
||
Re: Vkládání ceny v Eurech, zobrazování v Korunách |
||
|---|---|---|
|
Nováček
![]()
Členem od:
7:51 22.4.2009 Skupina:
8
![]() |
Tomu bych se chtěl vyhnout - cena bude zadávána jen a pouze v Eurech a zboží se bude vkládat jen a pouze přes EP. Proto si myslím, že by moje řešení nemuselo zasahovat do běhu obchodu - importuji zboží a EP upravím tak, aby cenu vložilo do jiného sloupce. Následně pustím PHP skript, který z nějaké tabulky vezme kurz Eura, vynásobí s cenou a výsledky napíše do tabulky products do "zencartovského" sloupečku s cenou.
Mně se zdá, že v ničem není problém. Přepočet proběhne jednorázově mimo, takže v podstatě vkládám zboží v Korunách. Když zákazník změní kurz, opět se ceny takhle přepočtou. Vidíte-li někde zádrhel, ozvěte se. ____ Jinak tvoje řešení je určitě elegantnější a víc přizpůsobivé, ale takhle moc zasahovat do kódu si netroufnu.
Zasláno: 17:56 4.9.2009
|
|
Přenos
|
||
Můžete prohlížet témata.