Prohlížení tohoto vlákna:
2 Anonymní uživatelé
Re: čeština na shopu v databazi a xml export |
||
---|---|---|
Webmaster
![]() ![]() Členem od:
22:00 29.8.2005 Bydliště Brno
Skupina:
Administrátoři Vývojáři Příspěvky:
2124
![]() |
Je nějaký důvod proč máš stránky v utf8? Já psal také pár skriptů v utf 8, ale pak jsem se na to vykašlal, jediná výhoda může být, že chceš na stránce zobrazovat písmo složené z více jazyků, např. čeština, němčina atd. Ale pro češtinu bych řekl. že to má nulový význam.
Zasláno: 17:24 17.3.2008
|
|
||
---|---|---|
Začátečník
![]() ![]() Členem od:
18:14 2.1.2008 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
35
![]() |
mam radsi utf-8 delam v ni vsechno a funguje mi lip na linuxu a tak. navic to chci mit pripraveny na cizi jazyky. abych to pak nemusel prekopavat. Sem to proste preinstaloval. :(
dik za pomoc
Zasláno: 9:34 26.3.2008
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Expert
![]() ![]() Členem od:
12:45 22.7.2008 Bydliště Rožnov pod Radhoštěm
Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
85
![]() |
Zdravím pánové, mám podobný problém. písmeno Č se na webu zobrazuje v pohodě, ale v databazi má problém, v případě Kč se objeví Kč a v případě Č je tam É. Přišel jsem na to jen proto, že v emailech s objednavkou dojde místo Kč tamtem zmatek. Zkusil jsem to v DB natvrdo predělat na Kč, jenže to mi potom na webu hodi otazniky. Co se tyče toho mailu s objednavkou, tak třeba fakturační adresa je napsana v pohodě. Problemy jsou textech Česká republika - neboli v adrese, a v měně.
Tak jsem to nejspíše vyřešil. Problem byl, že když jsem přidal ten CHARSET a uložil, tak se soubor uložil v kodovani 1250, chtělo to dat do UT8. Drobnost. Člověk musí hledět na všechno.
Zasláno: 9:46 24.4.2009
Editováno dr.apal ze dne 24. 4. 2009 10:19:35
|
|
Můžete prohlížet témata.