Prohlížení tohoto vlákna:
1 Anonymní uživatelé
Zóny shipping moduly + nastavení DPH |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
22:45 13.12.2006 Skupina:
Registrovaní uživatelé Příspěvky:
608
![]() |
Ahoj, nějak jsem se do toho zamotal. Jak správně nastavit zóny, abych mohl v modulech dopravy nastavit některé moduly jen pro CZ, některé pro SK a zárověň, abych měl správně nastavené DPH.
Když jsem si totiž nastavil 19% DPH pro CZ a to samé pro SK, tak se mi špatně počítala cena u produktu. Obě DPH se sečetly a vytvořily 38%. Nastavil jsem tedy zónu všechny státy s 19%, ale to mi zase, zaloguji-li se jako CZ nebo SK zákazník, nepíše mi to, že do těchto zón bohužel nedoručijeme ![]() Potřebuji tady vytvořit zónu CZ, zónu SK a zónu všechny státy.
Zasláno: 10:23 25.3.2007
|
|
![]() |
Re: Zóny shipping moduly + nastavení DPH |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
17:24 31.7.2006 Skupina:
564
![]() |
Tak jsem si udělal situaci, kterou máš ty. A přišel jsem na tohle.
Připočítávání DPH 19 + 19 % je proto, že máš u jedné kolonky všecky státy a kraje. Příklad ČR stát Česká republika kraj cela čr SR stát Slovensko kraj cela sr další státy( třeba USA státy všecky a kraj všecky Tahle varianta USA je špatně a způsobuje právě 19+ 19% jen když použiješ ČR nebo SR (A je změna, když použiješ v nastavení admim konfigurace My store Country a dáš jako hlavní právě USA . Pak pojede u všech 19% DPH a už se nebude započítávat 19+19
Zasláno: 13:31 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
NO, pro ČR a SR určitě potřebuji kraj = celá ČR, SR
Když nastavím USA jako hlavní v My store country, nebude to mít vliv i na něco jiného ?
Zasláno: 16:37 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
564
![]() |
Když nastavíš pro ČR A SR jako kraj celá ČR a SR tak je dobré v nastavení admin konfigurace customer detail je tam položka:
State - Always display as pulldown? a State tak u obou dáme false . A u toho USA, no to je stejné, jako bys byl občan USA(jen příklad). Takže by to nemělo mít vliv. A ještě, když budeš chtít při registraci aby tam bylo jako nabídka první Česká republika tak v admin Customer Details Create Account Default Country ID dáš ČR To co nepatří do ČR a SR bude požadováno jako nastavení USA, tedy všecky státy a kraje. Pak už to jde samo, v nastavení dopravy, se nastaví kraj celá ČR a to bude přístupné, jen když uživatel bude Čech . To samé musíš udělat u SR. A poslední jako USA( tam pak bude přístupné všem, kteří nejsou v čr a sr .
Zasláno: 17:44 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
No jo, ale pro zbytek světa, mimo ČR a SR používám zones a tam by pak asi vše bylo bráno jako USA a tak by to počítalo špatně dopravné, pokud to dobře chápu.
Zasláno: 18:51 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
Abych to ještě úplně upřesnil, tak to mám připravené na následující nastavení:
Doprava ČR - TABLE (balík), TABLE1 (obch.balík), TABLE2 (PPL balík), STOREPICKUP SR - TABLE3 (obyč baík na Slovensko), TABLE4 (EMS na Slovensko) Zbytek světa dle zón České pošty - ZONES (ekonomický balík), ZONES1 (přednostní balík), ZONES2 (EMS) Platb ČR - COD (dobírka), COD1 (platba v hotovosti), MONEYORDER (na účet) SR - COD (dobírka), MONEYORDER (na účet) Zbytek světa - MOEYORDER, PAYPAL (pokud ho nastavím) Ship2Pay ČR - TABLE, TABLE1, TABLE2, STOREPICKUP + COD, COD1, MONEYORDER SR - TABLE3, TABLE4 - COD, MONEYORDER Zbytek světa - ZONES, ZONES1, ZONES2 + MOENYORDER a snad PAYPAL a teď dle toho musím nastavit DPH tak, aby se správně počítalo pro celý svět a daly se vybrat Shipping a payment zones ČR a SR a zbytek světa.
Zasláno: 19:11 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
564
![]() |
Ano, když se zákazník přihlásí jako třeba (Itálie) a Itálie bude v zoně
2 za třeba 200Kč, tak je jedno jestli máš nastavené USA. To se pak už bude brát podle zony a né podle USA. USA je tam protože zencart musí mít určenou oblast, kdyby to tam nebylo, tak nebude fungovat DPH. A bude to brát zencart jako neutrální zona. A v neutrální zoně nebude právě DPH. Proto tam musí být USA( ale můžeš tam dát i něco jiného . ale pak to musíš stejně jako USA nadefinovat. Horší by to bylo, kdyby jsi chtěl udělat, že ČR bude mít 19% SR bude mít 15% a USA 7%. Pak by se vše přepočítalo v nastavení země USA. Až po přihlášení by se ukázalo podle země DPH. A dopravné se pak bude ukazovat podle státu. Když budu mít ČR tak bude platit Table1 a Table2 . Ale, když bude SR tak se ukáže Table3 a Table4.
Zasláno: 21:19 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
Tak se zdá, že to mám
![]() Nastavení následující: 1. Druhy daní - vytvořil jsem druh daně - Daň z přidané hodnoty DPH 2. Sazby daní - vytvořím sazbu daně pro DPH pro Oblast/kraj = Všechny státy a sazbu nastavím na 19% 3. Výběr daňové příslušnosti - mám nastaveno takto: - Česká republika - bez daně - Slovensko - bez daně - Všechny státy s 19% DPH Zdá se, že to funguje. Přihlásil jsem se jako: ČR a cena modelu s DPH byla 4.500 Kč a při potvrzení se mi zobrazily TABLE. TABLE1, TABLE2, STOREPICKUP = OK SR a cena modelu s DPH byla 4.500 Kč a při potvrzení se mi zobrazily TABLE3. TABLE4 = OK USA a cena modelu s DPH byla 4.500 Kč a při potvrzení se mi zobrazily ZONES. ZONES1, ZONES2 = OK Snad jsem nic nepřehlédl a vše funguje. Doufám.
Zasláno: 21:48 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
564
![]() |
jo podle obrázku to vypadá dobře.
Zasláno: 21:54 25.3.2007
|
|
![]() |
||
---|---|---|
Guru
![]() ![]() Členem od:
608
![]() |
Ale, jde mi to na lokále, ale na ostrém servru mě to nějak blbne. Nechápu, že se mi nezobrazí v Dopravních modulech nainstalovaný modul TABLE1 (shipping zone ČR) jako žlutý. Svítí pořád zeleně. Nechápu to.
Zasláno: 22:01 25.3.2007
|
|
![]() |
Můžete prohlížet témata.